ALLT SKA BORT! 50% PÅ HELA SORTIMENTET!

Soil skötselråd

Soils produkter består huvudsakligen av absorberande japansk diatomacéjord.  Diatomacéjorden har inte härdats då man vill behålla dess absorberande egenskaper.

Soils produkter bör inte ligga i vatten konstant, då riskerar de att bli bräckliga. Om du sköljt av eller tvättat produkten eller om den legat blötlagd – låt produkten torka ut helt före användning.

Soils produkter går inte att tvätta i disk- och tvättmaskin.

Fuktabsorption
En försämring av fuktabsorptionen orsakas när det porösa materialet täppts till. Om vattenabsorptionen minskar kan du gnugga ytan på produkten lätt med sandpapper (t.ex. P-240 sandpapper). Produkterna kan sköljas med vatten, men bör torkas noggrant efter att rester av t.ex. tvål tagits bort.

Fläckar
Om produkten blivit missfärgad kan du torka av den med en mjuk trasa samt en liten mängd utspätt blekmedel. När fläckarna är borta sköljer du försiktigt med vatten och låter den torka ordentligt.

Vätskor tränger igenom materialet pågrund av den porösa diatomacéjorden, vilket gör att det kan finnas tillfällen då fläckar tyvärr inte går att få bort.

Badmattor
Använd badmattan som den är utan att lägga något under den. Badmattan är solid och bör därför inte placeras på ett ojämnt golv eller på ett golv av mjukt material. Undvik att torka badmattan lutandes mot något, då kan den krökas och det kan orsaka att den sen bryts när vikt läggs på den.

Klarar max 130 kg vikt.

Torkägg
Torkäggen kan få sina deodoriserande egenskaper återställda genom att sänka ner dom i vatten under en kortare tid. Låt de sedan torka en hel dag. Torkäggen kan inte torkas i mikrovågsugn.

Torkpåsar
Torkpåsarna fungerar effektivt i mindre utrymmen så som skor, kläder och behållare.

Tesked 
Blötlägg inte under långa perioder, eftersom det kan skada skeden. Efter tvätt kan skeden se torr ut, men kärnan kan fortfarande vara fuktig. Låt den torka ut helt före användning.