ALLT SKA BORT! 50% PÅ HELA SORTIMENTET!

Japansk diatomacé gör stilfulla inredningsdetaljer funktionella

diatomace, kiselgur, fossil

Naturmaterialet diatomacéjord är något av en mirakelmineral med sina fantastiska egenskaper. Du hittar det i bl.a. hälsotillskott, ansiktspeelning och vattenreningsprodukter  men det innovativa japanska företaget Soil använder denna jordart till något helt annat. Genom att nyttja materialets förmåga att absorbera fukt gör dom stilfulla inredningsdetaljer användbara på ett helt nytt sätt.

Diatomacéjord är en jordart som bildas av fossila kiselalger. Dessa encelliga alger har levt i sjöar eller hav och sedermera packats i lager av sediment på botten. Ur dessa avlagringar bryts idag diatomacéjord. Eftersom materialet har en porös struktur absorberar det vatten på ett mycket effektivt sätt  en egenskap som Soil dragit nytta av i skapandet av sina unika produkter. Istället för en textil badmatta har de utvecklat en stenliknande badmatta som direkt torkar upp vattnet när du ställer dig på den. Deras diskunderlägg är till skillnad från andra diskställ inte utformat på ett sätt så att vattnet ska kunna rinna igenom – diatomacéjorden absorberar istället fukten och lämnar därmed diskbänken torr. Samma princip gäller för tvålunderlägg, torkpåsar och förvaringsburkar. Soils inredningsdetaljer är helt enkelt perfekta i fuktiga utrymmen så som kök och badrum

I och med att diatomacéjorden består av fossila alger så är det ett miljövänligt material som är återvinningsbart. Något som går hand i hand med Soils filosofi om kvalité – allt ska vara hållbart, både vad gäller miljö och design. Produkterna skapas för hand av dedikerade hantverkare och det japanska stilrena formspråket är tydligt i utformningen som flörtar med minimalism.

Är det dags för dig att byta ut badmattan eller diskstället hemma? Varför inte låta japanska fossiler göra jobbet i badrummet och köket framöver? Nu kan du köpa inredning av diatomacejord på hinoki.se – enda butiken i Sverige som säljer Soils produkter.

Badmattor från Soil